CROSSFIT® ON CROSSFIT INC:N REKISTERÖIMÄ TAVARAMERKKI. CROSSFIT® IS A REGISTERED TRADE MARK OF CROSSFIT, INC.


Harjoitusajat

 

Reebok CrossFit 33100 treenaa tasatuntisysteemillä. Tunti pitää sisällään kevyen lämmittelyn keskittyen päivän WODin liikkeisiin. Sen jälkeen tehdään erillinen voima / tekniikkaosuus, painottuen olympia- ja voimanostoliikkeisiin. Tämän voi suorittaa urheilijasta riippuen joko puhtaana voimatreeninä tai vaihtoehtoisesti tekniikkaan keskittyen. Tunti päätetään WODiin (workout of the day, päivän treeni) joka on kestoltaan 3-20 minuutin kestoinen, intensiivisempi osuus. 

Lauantai on painonnoston tekniikkapäivä, samalla Open Gym-päivä. Myös Open Gym-päivinä valmentaja on paikalla, joten ohjauksen laatu on korkeatasoista myös näinä päivinä.

Sunnuntaisin olemme avoinna 12-14.

Ilmainen tutustumistreeni erikseen ilmoitetusti (kuukausittain) lauantaisin kello 14.00. Tutustumistreeni sopii kaikenkuntoisille CrossFitistä kiinnostuneille. Tutustumistreeniin kannattaa varata aikaa noin tunti. *TAUOLLA*

Painonnosto lauantaisin on ohjelmoitu kierrolla: rinnalleveto+ylöstyöntö, tempaus. Viikon välein vaihtuu liike.

klo 08-09, 09-10 perusteet

Tunti sopii niille, joille painonnostoliikkeet (työntö ja tempaus) ovat vielä tuntemattomampia. Käymme läpi liikkeiden liikeratoja, aloitusasentoa ja loppuasentoa. Helppo tapa tutustua painonnostoon.

klo 10-11, 11-12 kokeneemmat nostajat

 

Tunti niille, jotka ovat kokeneempia painonnostossa. Työnnön ja tempauksen liikeradat ovat tuttuja ja osaat tehdä nostot kyykyn kautta.

 

Mobility-tunneilla keskitytään lihashuoltoon ja liikkuvuuden lisäämiseen. Tällä tunnilla pyritään lisäämään nivelten ja lihasten liikelaajuuksia, huolletaan kehoa ja opitaan samalla anatomiaa ja kehon toimintaa. Tunnilla opetellaan myös harjoituksia omatoimiseen mobilisointiin.

Gymnastics-tuntien tavoitteena on harjoitella urheilijan oman kehon hallintaa erilaisten kehonpainoliikkeiden avulla. Jokainen tunti aloitetaan perusakrobatian harjoittelulla joihin kuuluu muunmuassa kuperkeikat, kärrynpyörät sekä käsilläseisonta.

Jokaisella tunnilla on tämän lisäksi opeteltavana jokin hieman haastavampi tekniikka,jonka progressiot käydään tunnin aikana läpi. Tunti sopii kaikentasoisille urheilijoille. *TAUOLLA*

 

Meillä on myös muutama sääntö, joita toivomme asiakkaidemme noudattavan:

 

1. Tule ajoissa, viivy pitkään ☺ Lämmittele huolellisesti. Kannusta ja tsemppaa kanssaurheilijoita, laske kaverille toistoja. Mikäli näet salilla vieraat kasvot, esittele itsesi. Emme ole ainoastaan paikka treenaamiselle: olemme myös yhteisö, jossa kaikki tuntevat toisensa. Tämä tekee harjoittelusta myös huomattavasti mukavampaa!

2. Kunnioita treeniaikojamme: tunnit alkavat maanantai – perjantai klo 15.00, 16.00, 17.00, 18.00 ja 19.00, lauantaisin Open Gym klo 12.00-13.00. Treenaamme tasatuntisysteemillä, koska haluamme tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen jokaisena päivänä, jokaisena tuntina.

3. Ilmoita mahdollisista, päivän treenin tekemistä vaikeuttavista vammoista aina valmentajalle. Tämä on edellytys turvalliselle treenaamiselle.

4. Kaikelle tavaralle on paikkansa. Palautathan treenissä käyttämäsi tarvikkeet paikalleen käytön jälkeen, ellei valmentaja toisin määrää. Hiki, veri, magnesium sekä kyyneleet kuuluvat CrossFit-salin arkeen. Niin myös niiden poissiivoaminen päivän treenin jälkeen.

5. Tankojen pudottaminen tyhjänä on ehdottoman kiellettyä. Samoin kahvakuulia ei saa pudottaa (kaikelle tälle poikkeuksena, mikäli sillä välttää loukkaantumisen, on pudottaminen ok!)

6. Tekniikka – Toistettavuus – Intensiteetti
→ Tekniikka: Malta harjoitella huolellisesti oikeat tekniikat, on kyse sitten olympianostoista tai kehonpainolla tehtävistä liikkeistä. Tämä palkitsee sinut myöhemmin, mahdollistaa isommat painot sekä pitää harjoittelun turvallisena.
→ Toistettavuus: Lisää painoja, nopeuta suoritusta ja lyhennä taukoja sitä mukaa kun liikeradat alkavat toistaa itseään.
→ Intensiteetti: Ensiluokkainen tekniikka toistossa toiston perään antaa lähtökohdan intensiiviselle treenille ja takaa turvallisen treenaamisen myös syketason ja rasituksen kohotessa.

7. Päivän treeni on kaikkia varten. Valmentaja huolehtii tarvittaessa treenin skaalamisesta urheilijalle sopivaksi. Kunnioita valmentajan ehdotusta.

8. Omatoiminen treenaaminen on salilla sallittua, kunhan se ei aiheuta häiriötä päivän treenille.

9. Huomioi kanssatreenaajat: kannustaminen on hyvä asia, älä kuitenkaan ole liian aggressiivinen. Myös epäonnistumiset aiheuttavat aika ajoin tunteenpurkauksia, huomioithan myös silloin kanssaurheilijasi.